Brödernas kommer till Godisfabriken – första hyresgästen i Läkerolhuset är nu klar

Gavlegårdarna har tecknat avtal med Brödernas som öppnar i nyrenoverade lokaler i den anrika Läkerolbyggnaden.

– Vi är mycket glada att kunna etablera Brödernas i Gävle, Godisfabriken. Det känns som ett självklart läge i vår expansion och vi ser fram emot att möta alla våra kommande gäster, säger Joakim Wiklander, VD på Brödernas

Läkerolbyggnaden i tegel, där den klassiska neonskylten sitter kvar, är en av de tre fabriksbyggnader som bevaras i den nya stadsdelen. Här glasas bottenvåningen för restaurangen som får sju meter i takhöjd och uteservering med bästa kvällssolläge ut mot Ahlgrens torg.

– Det finns en enormt hög efterfrågan för Brödernas ute i landet och vi är stolta att tillsammans med Gavlegårdarna öppna en restaurang på en attraktiv plats för vår satsning. Gavlegårdarnas fastigheter har mött alla våra förväntningar och tillsammans får vi förutsättningar att öppna en modern restaurang med rymliga och praktiska ytor i ett centralt läge, säger Joakim Wiklander.

Familjen är i fokus och menyn består av såväl hamburgare som napolitansk pizza och sallader. Restaurangen får även en bardel där Brödernas IPA och APA serveras.

– Gavlegårdarna är stolta att Brödernas väljer Godisfabriken för sin etablering i Gävle. Deras ishockeyinspirerade koncept och en delägare som spelar i NHL tror vi kommer bli framgångsrikt i en hockeystad som Gävle. Inriktningen på menyn kompletterar andra aktörer i området och stadsdelen Brynäs får en första restaurang knuten till ett känt koncept, säger Peter Simryd, lokalansvarig på Gavlegårdarna.