Brödernas öppnar 15 nya restauranger på kort tid

NYHETER. Hamburgerkedjan Brödernas expanderar kraftigt – efter sommaren har 15 restauranger tillkommit i år. Och expansionsresan tar inte slut där. ”Vi siktar på att ha 70 enheter i slutet av 2021”, säger Joakim Wiklander, vd för Brödernas.

Utöver de 30 restauranger som redan ingår i hamburgerkedjan Brödernas är det bekräftat att det tillkommer ytterligare 15 stycken innan sommarens slut. För drygt en vecka sedan öppnade de i Skövde och nu är det snart dags att slå upp dörrarna till den första skånska restaurangen i Jägersro-området i Malmö. Hyresavtal tecknades nyligen för restauranglokaler både där och i värmländska Kristinehamn. Båda restaurangerna planeras öppna i sommar.

– Vi kommer ha 45 restauranger innan sommarens slut och siktar på att ha 70 enheter i slutet av 2021, säger Joakim Wiklander, vd för Brödernas.

Hur kommer det sig att ni växer så mycket just nu?  

– Vi tror på vår produkt och vårt koncept. Vi har även fått det bevisat under 2020 och det har gjort att vi valt att expandera. Det är marknaden som styr och just nu styr den mot bra koncept med premiumhamburgare och pizza.

Hur resonerar ni kring att vi befinner oss mitt i en pandemi – har det påverkat era expansionsplaner på något sätt?

– Vi byggde vårt koncept för att fungera i en lågkonjunktur. Vi hade inte väntat oss en pandemi, men produkten/konceptet är precis så bra som vi hoppats på så vår expansionsplan har fortsatt som vi tänkt. Vi har en bred målgrupp och vi levererar det som folk vill ha i dagsläget.